Футболистът на руския Арсенал (Тула) Георги Костадинов е новият капитан

...
Футболистът на руския Арсенал (Тула) Георги Костадинов е новият капитан
Коментари Харесай

Георги Костадинов е новият капитан на националния отбор

Футболистът на съветския Арсенал (Тула) Георги Костадинов е новият капитан на България. Това разгласи селекционерът на отбора Ясен Петров преди старта на международните квалификации.

Дебютът на футболиста с лентата ще бъде на следващия ден против Швейцария на Националния стадион " Васил Левски ". Двубоят от група " С " за Мондиал 2022 е с начален час 19:00.

„ Осъзнавам, че отговорността е огромна. Никога не съм бягал от нея. Винаги съм се чувствал удобно, когато отговорността е била такава. Осъзнавам ролята си и се надявам да свърша работата си по най-хубавия метод ”, разяснява Костадинов.

Заместници на халфа  като капитани ще бъдат Димитър Илиев и Васил Божиков.

„ Решението е напълно наше. Ние носим отговорността за това решение. Не е имало никакво гласоподаване ”, разяснява селекционерът Ясен Петров.

" Има много опитни играчи, както и много млади. Трябва да внимаваме по какъв начин да интегрираме младежите, ще е ликвидиране да ги вкараме в мачове против Швейцария и Италия, търсим образ на тима, както и резултати, това е международна подготовка. Извикали сме тези, които са в най-хубаво положение сега, ще ги интегрираме по най-правилния метод ", добави наставникът.

" Всеки пристигна с някакви болежки, Гълъбинов имаше проблем, който не е толкоз сериозен, той за мача с Италия ще е ок, за мача с Швейцария ще го съхраним. Наясно сме с тактическата сграда за Швейцария, ще се опитаме да сме гъвкави. След един мач може да се случат доста неща, програмата е много тежка, само че както за нас, по този начин и за съперниците ", сподели още Петров.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР