Футболистът на Реал Мадрид Винисиус Жуниор се разплака по време

...
Футболистът на Реал Мадрид Винисиус Жуниор се разплака по време
Коментари Харесай

Винисиус Жуниор: Никога не съм мислил да напускам Испания, защото това ще бъде победа за расистите

Футболистът на Реал Мадрид Винисиус Жуниор се разплака по време на конференцията преди приятелския мач сред Испания и Бразилия, който ще се изиграе във вторник вечер на стадион " Сантяго Бернабеу " в Мадрид.

Бразилският национал призна, че му е доста мъчно да се оправя с непрекъснатите расистки обиди, които получава, само че добави, че няма да се съобщи, защото това би означавало победа за расистите.

" Това е нещо доста тъжно, което ми се постанова да претърпявам в Испания. Тежко ми е. От дълго време се боря с това нещо. Изтощително е, тъй като имам възприятието, че съм напълно самичък. Подал съм доста публични недоволства, само че нито един път не е имало осъден ", съобщи Винисиус.

" Все повече и повече изгубвам желанието си да играя футбол. А аз постоянно съм желал да върша единствено това. Да се представям добре за клуба си и да бъда горделивост за фамилията си. Не желая чернокожите хора да страдат. Никога обаче не съм мислил да напущам Испания, тъй като това ще бъде победа за расистите ", приключи бразилецът, който добави, че има поддръжката на Реал и на клубния президент Флорентино Перес.

Приятелския дуел сред Испания и Бразилия ще премине под надслова " Една кожа ", като с това се цели да се увеличи информираността измежду хората в битката с деянията на расизъм.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР