Футболистът на Левски Вендерсон Цунами говори в Домът на футбола

...
Футболистът на Левски Вендерсон Цунами говори в Домът на футбола
Коментари Харесай

Домът на футбола: Вендерсон Цунами за Левски, България и вечното дерби

Футболистът на Левски Вендерсон Цунами приказва в " Домът на футбола " за своята кариера - по какъв начин е почнал да се занимава с футбол, по какъв начин се усеща в Левски и България. Играчът показа и какво мисли за Станимир Стоилов.
" Аз съм тръгнал от дъното, от доста оскъдно място. Миналото ми е обвързвано с доста компликации и ограничения, по тази причина виждам постоянно да съм положителен. Роден съм в Северна Бразилия. Там претърпях доста тежки обстановки. С доста битка и предпочитание, и благодарение на Господ съумях да се измъкна ", стартира Цунами.
" Никога няма да не помни деня, в който започнах да приказвам с татко ми и той ме попита дали желая да съм професионален футболист. Започнах да се занимавам по-сериозно след този диалог. Малко по-късно татко ми умря и си споделих, че поради него ще стана футболист ", продължи футболистът на Левски.
" Никога не съм не запомнил от кое място съм тръгнал. Не съм се трансформирал през годините, постоянно подобавам с почитание. На първата подготовка ми дадоха прякора Цунами. Бях бърз, крепко влизах в единоборствата. Аз съм положителното цунами, нищо не отнасям със себе си ", добави бразилецът.
" Знаех, че има интерес към мен, към три месеца преди да стане прехвърлянето. Четох доста за Левски. Това, което ме стимулира бяха почитателите. Парите също имат значение, само че те не са всичко. Избрах да бъда благополучен – аз и моето семейство. Обичам доста България. Искам доста да науча български и да остана тук. Морето в Бразилия е по-хубаво, тук е доста студено ", продължи Цунами.
" Усещането при серията без победа бе неприятно. Най-трудно бе, когато виждах лицата на съотборниците ми и жена ми, когато се прибирах у дома. В момента сме съсредоточени и мисля, че ще успеем да се класираме за Европа. Всички доста го желаеме ", разяснява играчът на " сините "
" Цяла седмица живеем с мисълта за победа над ЦСКА. Обожавам дните преди дербито, тъй като мъчно се разказва такава тръпка. Разбира се, че желая да спечелим мача. Щом ЦСКА е преди всичко, очевидно го е заслужил, само че дербито е доста по-важно от точките и мястото в класирането. Отнасяме с почитание към противника, само че имаме вяра, че ще сме спечелили. Независимо кой е треньор, би трябвало да продължим да се трудим и да работим. Аз почитам Станимир Стоилов. Знаем, че е легенда. Виждахме фигурата на един първенец и съм му признателен за всичко, което направи за мен ", приключи Цунами.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР