Футболистът на Байерн (Мюнхен) Алфонсо Дейвис ще пропусне турнира Голд

...
Футболистът на Байерн (Мюнхен) Алфонсо Дейвис ще пропусне турнира Голд
Коментари Харесай

Ас на Байерн получи травма, докато е с националния си тим

Футболистът на Байерн (Мюнхен) Алфонсо Дейвис ще пропусне шампионата Голд къп на КОНКАКАФ поради травма на глезена, оповестиха от Канадската футболна федерация. Дейвис, който получи контузията по време на подготовка по-рано тази седмица, се завърна в базата на немския първенец Байерн (Мюнхен), с цел да стартира възобновяване си преди новия сезон в Бундеслигата.

Тази година това щеше да бъде трето присъединяване за Дейвис на Голд къп, откакто той оказа помощ на Канада да доближи до четвъртфиналите в последните две издания на шампионата, който се организира на всеки две години и дефинира районния първенец на Северна Америка, Централна Америка и Карибите.

При дебюта си в Голд къп 16-годишният Дейвис завоюва Златната обувка като голмайстор и оказа помощ на Канада да стигне до четвъртфиналите за първи път от 2009 година насам.

В шест интернационалните мача с националния тим на Канада тази година Дейвис има 4 гола и 5 асистенции.

Турнирът Голд къп ще се организира от 10 юли до 1 август в Съединени американски щати. Канада играе първия си мач от Група В в неделя против Мартиника, след което на 15 юли с Хаити и на 18 юли със Съединени американски щати.

Отборът на Мексико, който е спечелил рекордните осем трофеи, е победител в последното издание на конкуренцията.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР