Футболист №1 на България за 2022 година Кирил Десподов даде

...
Футболист №1 на България за 2022 година Кирил Десподов даде
Коментари Харесай

Кирил Десподов: Мисля, че е дошло времето България отново да играе на голям форум

Футболист №1 на България за 2022 година Кирил Десподов даде изявление за предаването " Арена спорт " по Българска национална телевизия, в което приказва за отговорността да носиш званието на най-хубав футболист у нас, както и задачите му с Лудогорец и националния тим.

За Десподов премията за " Футболист на годината " е спомагателна мотивация да играе по-добре и през 2023 година, като самият състезател разкрива, че се надява скоро и на трансфер в чужбина.

" За мен е огромна чест, че се подредих до такива имена и съм горделив от себе си. Тази премия ми дава мотивация през идната година да продължа да се боря и за какво не още веднъж да стана Футболист на годината ", съобщи Десподов.

" Всеки един футболист желае трансфер, желае да се развива. Ние сме експерти, които мечтаем и постоянно желаеме най-хубавото за себе си. Трябва обаче да ти се дава късмет, с цел да покажеш най-хубавото от себе си. В Италия за две години изиграх пет мача. Периодът ми в чужбина обаче ме научи на повече дисциплинираност и повече труд. В Австрия имах страхотна година под управлението на Нестор Ел Маестро и натрупах самочувствие ", добави трикратният футболист №1 на България.

Звездата на Лудогорец разяснява още и борбата за купата в Първа лига, споделяйки, че има вяра в крайния успех на " орлите " в шампионата.

" ЦСКА ще направи всичко допустимо, с цел да стане първенец. Левски и ЦСКА 1948 също ще бъдат в борбата, само че в случай че ние играем по този начин, както можем ние ще сме първенци. Аз имам вяра в това. Определено обаче няма да бъде елементарно ", показа голмайсторът на разградчани.

Капитанът на националния тим разкри още, че за него е пристигнал верния миг България още веднъж да се класира на огромен конгрес, визирайки Евро 2024.

" Групата ни не е лека. Мисля, че към този момент няма такива тимове, които да ги преминаваш с лека ръка. Ние сме хората, които би трябвало да класираме България на огромен конгрес и мисля, че към този момент е пристигнало времето. Опитвам се да обединявам колектива и с моята игра да давам образци на останалите в тима - когато търча аз, би трябвало да тичат и те ", сподели Кирил Десподов.

Целия диалог с Кирил Десподов гледайте във видеото.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР