Футболен клуб Левски ще почете 80-годишния юбилей от рождението на

...
Футболен клуб Левски ще почете 80-годишния юбилей от рождението на
Коментари Харесай

Левски ще почете 80-годишния юбилей от рождението на легендата на клуба Георги Аспарухов-Гунди със специална графика

Футболен клуб Левски ще уважи 80-годишния празник от рождението на легендата на клуба Георги Аспарухов-Гунди със специфична графика, оповестиха от управлението на " сините ".

" Скъпи левскари, броени дни ни разделят от 4 май - датата, на която ще отбележим един 80-годишен празник. Този на великия, несравним, непрежалим, паметен, неосъществим Георги Аспарухов. а да почетем паметта на великия голмайстор и годишнината от рождението му, сме подготвили специфична графика, която ще съпътства всички начинания, свързани с честването ѝ. В нея по внимателен и леко мистериозен метод са показани най-значимите мигове в кариерата на Гунди. От през днешния ден до идващия четвъртък всеки ден ще разкриваме един по един новите елементи. Първият от тях e " сърцето " на графиката - гордият лик на Георги Аспарухов, положен върху венец с надписа " Herois Nao Morrem ", се споделя в известие на клуба.

" На 30 юни 1971 година Георги Аспарухов умира в тежка автомобилна злополука. Научил за трагичната кончина на Гунди, неговият популярен съвременник и почитан съперник - именитият португалец Еузебио, изпраща съболезнователен адрес, съпроводен с изобретателно направен дървен венец. На него, в долната част, е изписан текстът " Herois Nao Morrem " (Героите не умират). За страдание, заради комунистическия режим в България тогава, венецът по този начин и не стига до фамилията на Аспарухов и дълги години то не знае за големия жест от страна на " черната пантера " в символ на почитание към признака на Левски. Едва през 2019-а, близо 50 години след гибелта на непрежалимия Гунди, брачната половинка му Лита съумява за първи път да се допре до венеца, изпратен в памет на обичания ѝ. Днес венецът е намерил гордо своето място в клубната експозиция на стадион " Георги Аспарухов "! Всеки, който има предпочитание, може да се допре до тази невероятна парченце от историята, събрала в себе си по едно и също време великолепие, драма и хубост... 80 години Георги Аспарухов! ", обявиха още от футболния клуб.







Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР