Футболен клуб Левски е против спиране на първенството, тъй като

...
Футболен клуб Левски е против спиране на първенството, тъй като
Коментари Харесай

Павел Колев: Спиране на първенството би било пагубно за "Левски"

Футболен клуб " Левски " е срещу прекъсване на шампионата, защото това би било пагубно за " сините ". Това съобщи в предаването " Тази заран " по bTV изпълнителният шеф на столичния гранд Павел Колев. Той приказва и за финансовото положение на клуба.

" Спиране на шампионата би било пагубно за " Левски ". На първо място, в цяла Европа се пробват да създадат по този начин, че шампионатите да завършат. УЕФА анулира eвропейското състезание. От позиция на фейърплея, би трябвало да зaвърши шампионатът. Знаем, че футболът е бизнес. Прибързано ще е да се приключи. Нека да изчакаме и ще забележим. Да са надяваме разпространяването на ковид да бъде овладяно ", съобщи Колев.

" Ситуацията е сложна за всички - освен за футболните клубове, само че и за всички частни сдружения. Целият бизнес към момента се пробва да се ориентира. При нас ситуацията е такова, каквото го оставихме преди оповестяването на изключителното състояние, т.е. неприятно. Разчитаме напълно на продажбите на продукти с марката на " Левски ", билети, абонаментни карти и дарения, т.е. на нашите последователи "

" Имаме, по груби сметки, към 450 хиляди лева, като повече от половината са по сметката с дарения и отиват единствено и само за погасяване на отговорностите към Национална агенция за приходите "

" След като орязахме някои разноски и заплати, санитарният най-малко на месец е малко над 1.2 млн. лева В последната една година получавахме тази сума от притежателя регулярно. Тя доближаваше и до 2 млн., тъй като имаше много капиталови разноски. 1.6 млн. лева, може би, сме вложили в базата на ст. " Георги Аспарухов "

" С Георги Попов се чухме за последно преди Нова година. А с Васил Божков - него го видях за последно на срещата с последователите през януари. Тогава в действителност не приказва с мен. Аз бях нещо като хазаин. Не съм се чувал с Божков откогато напусна страната. Нямам никаква връзка нито с него, нито с негови представители. Аз се осведомих от медиите, че не е в България. Следя нещата с помощта на вас "

" 86% от акциите на " Левски " се държат от Георги Попов, тъй че аз не виждам по какъв начин, без негово единодушие, те могат да преминат в нечии други ръце "

" При възможен банкрут на клуба, няма да има значение кой държи акциите, а какви активи има " Левски ". В момента не сме близо до подобен сюжет, не мислим за такова нещо. Боря се с всички сили дружно с администраяцията на " Левски " и с несъмнено с последователите да спасим клуба. Това е задачата. Собственикът не е изразил предпочитание да продаде или да се откаже акциите, най-малко не пред мен. Задълженията на клуба, мисля, че са към 15-16 млн., което е двойно понижение спрямо това, което аз завариш, когато бях назначен през януари предходната година "

" Срещу " Левски " има 16 или 17 каузи, като една трета от един сътрудник. За някъде към 300-400 хил лева Има и хора, които се отхвърлиха да ни съдят - " Междинна станция " на Иван и Андрей, да вземем за пример "

" В този миг нямаме задоволително средства, с цел да плащаме на играчите. Последният път им платихме половин заплата за януари. Сега вършим всичко допустимо да им платим и втората половина от заплатата. Няма футболисти, които желаят да разтрогнат. За тях е значимо да се приказва с тях, а не да се осведомят от медиите "

bTV приканва: останете си у дома!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР