Футболът в Европа може да претърпи голяма промяна относно трансферите,

...
Футболът в Европа може да претърпи голяма промяна относно трансферите,
Коментари Харесай

Обсъжда се огромна промяна във футбола, която касае водещите клубове в България

Футболът в Европа може да претърпи огромна смяна по отношение на прехвърлянията, от която печеливши могат да се окажат първенецът на България и другите ни водещи клубове. Обсъжда се фрапантен вид, при който клубовете, които вземат участие в еднакъв интернационален шампионат, да не могат да купуват футболисти един от различен. Това значи, че примерно два отбора от Шампионската лига няма да имат право да си разменят играчи. Същото ще важи и за такива от Лига Европа, където е допустимо два български тима да вземат участие. Тогава прехвърлянията сред тях ще са неразрешени.

Основните цели на това са две: от една страна самите клубове от една конкуренция да не се отслабват между тях, а от друга да се подтиква интереса към привличането на състезатели от клубове от по-слаби шампионати.

Върху това предложение сега дискутират представителите от Асоциацията на европейските клубове (ЕСА), на която ръководител е президентът на Ювентус Андреа Аниели. “Така към този момент няма да сме очевидци на мултимилионни покупко-продажби сред тимове от ШЛ. Това пък евентуално ще усили интереса към играчи от първенците на по-слаби шампионати. Това са част от нещата, които сега обсъждаме”, съобщи Аниели пред "Телеграф ".
function showNative(obj) { setTimeout(function () { if ($( ".suggested-news " ).length > 0) { var nativeAdNumber = $(`.suggested-news`).children().length; var movedFirstRowArticle; var nativeAdd = $(`` + `` + `` + `` + `
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР