Футболът няма да е същият след края на световната пандемия

...
Футболът няма да е същият след края на световната пандемия
Коментари Харесай

Ули Хьонес: Футболът няма да е същият след коронавируса

Футболът няма да е същият след края на международната пандемия от ковид. Такава прогноза направи легендата на немския футбол и дълготраен президент на " Байерн " (Мюнхен) Ули Хьонес.

" Разбира се, никой не може да планува с акуратност, само че считам, че в скоро време няма да има прехвърляния за по 100 млн. евро . Трансферните суми ще паднат, договорите няма по какъв начин да бъдат на досегашното равнище през идващите две-три години. Защото всички страни са наранени. Много е евентуално футболният свят да е напълно друг ", разяснява 68-годишният деец пред сп. " Кикер ".

Относно обстановката в Бундеслигата пенсионираният Хьонес не се нагърби с съответна прогноза. По думите му сега никой не би могъл да има ясна визия по кое време сезонът вероятно ще бъде възобновен.

" Не бих желал да злоупотребявам. Дори мачове без аудитория биха подсигурили на клубовете доходи от телевизионни права и тогава сезон 2019/2020 няма да има екзистенциален проблем - уточни първенецът от Евро `72 и Мондиал `74. - Но в случай че, да речем, мачове не може да се играят чак до Коледа, то тогава съществуването на цялата лига ще е сложено на карта. Но би трябвало да е ясно: Всички, които сега вършат прогнози за обновяване на мачовете, са шарлатани. "

Първенството на Германия беше прекратено на 8 март поради разпространяването на болестта COVID-19. През последните дни обособени клубове от Бундеслигата започнаха да оповестяват за орязване на бюджетите за заплати. Първи от ограниченията предходната седмица пострадаха играчите на " Борусия " (Мьонхенгладбах) , а по-късно и тези на " Унион " (Берлин) .

Вчера грандовете " Байерн " и " Борусия " (Дортумнд) оповестиха, че също понижават възнагражденията на футболистите си . От Мюнхен оповестиха, че играчите ще взимат с 20% по-малко за периода на рецесията. От Дортмунд пък разкриха единствено, че " играчите се отхвърлят от част от заплатите си ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР