Фурми с мляко се консумират при кашлица и след боледуване

...
Фурми с мляко се консумират при кашлица и след боледуване
Коментари Харесай

Фурмите в комбинация с мляко елиминират кашлицата

Фурми с мляко се употребяват при кашлица и след боледуване за възобновяване на организма. Те съдържат доста витамини и потребни субстанции.

Фурмите са мощно средство за лекуване на кашлица и бронхиални проблеми. Разберете по какъв начин да ги употребявате за лекуване и за пречистване на белите дробове.

В 100 грама (около 10 броя) фурми се съдържат 275 калории. А това значи, че те са идеални за бързо попълване на енергийните ресурси и мощ, изключително след боледуване.

Фурмите съдържат захари (66%), състоящи се основно от глюкоза и фруктоза, витамини от група В, изключително В1, В2, ниацин и В6. Тези витамини, наред с други функционалности, способстват за потреблението на захарите от клетките на нашето тяло. Фурмите съдържат доста количество от всички тези витамини, което оказва помощ на човек бързо да се почувства жизнен.

Фурмите са богати на калий, желязо, магнезий, фосфор и калций, в този ред на значимост. Микроелементите мед и цинк също участват в обилни количества.

Това е доста засищащ плод. Съдържанието на протеин в него, което едвам доближава 2%, е много малко, само че надвишава количеството на множеството пресни плодове, с изключение на авокадото. Много е значимо това да са много пълноценни протеини и да се усвояват елементарно от тялото. Що се отнася до мазнините, те едвам доближават 0,5%.

Фурмите са потребни при:

Респираторни болести

Фурмите обичайно се употребяват за усмиряване на кашлицата, когато е прекомерно суха и за битка с настинките. Те имат омекотяващ резултат върху бронхите, освобождават от слуз и храчки и стопират кашлицата.

Диети с ниско наличие на протеини

Фурмите обезпечават доста малко протеин съразмерно на енергийното им благосъстояние. Полезни са, когато би трябвало да ограничите приема на протеини, да вземем за пример при бъбречна непълнота.

Енергийни диети

Яденето на фурми ободрява. Затова се предлагат при отмалялост или уязвимост на всяка възраст, изключително след боледуване. Поради благосъстоянието си на захари, витамини и минерали (включително желязо) са изключително потребни за юноши, спортисти, бременни и кърмещи дами.

Вижте още: Ползи от банановия чай

Вземете към 100 грама (10-12 броя) фурми и половин литър мляко. Загрейте за няколко минути, само че без да завира. Фурмите с мляко бързо отстраняват кашлицата, бронхита, настинката, грипа и други респираторни проблеми. Можете да добавите лъжица мед и да употребявате растително мляко. Добър избор е овесено, оризово, сусамово, бадемово мляко, както и мляко от орехи и слънчогледови семки.

Тази рецепта за фурми с мляко е в действителност мощна.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР