Фрикасето е вид сос, подобен на Бешамела, към който се

...
Фрикасето е вид сос, подобен на Бешамела, към който се
Коментари Харесай

Три начина да си направим фрикасе

Фрикасето е тип сос, сходен на Бешамела, към който се прибавят разрушени жълтъци. Използва се най-много за заливане на сварени или изпържени меса, само че в България е най-разпространено Пилето-фрикасе.

За да можете всякога, когато Ви се дояде пилешко с фрикасе, да се разнообразявате, можете да пробвате следните три разновидността за приготвянето му:

Вариант 1

Необходими артикули: 500 година пилешки гърди, 2 с. л. масло, 2 с. л. брашно, 2 ч. ч. бульон, 2 разрушени жълтъка, сол и лимонен сок на усет.

 Рецепти за фрикасе

Начин на подготвяне: Пилешкото месо се поставя да се вари в леко подсолена вода. След като е готово, се изважда, оставя се да изстине и се накъсва на тънки като конци ивички. Отделно брашното се разтваря в дребна част от пилешкия изстинал бульон. Сипва се към останалата част от бульона и се поставя да ври при непрестанно бъркане, до момента в който се сгъсти. Накрая се прибавят маслото и жълтъкът, сол и лимонен сок на усет и с по този начин приготвения сос се залива пилешкото месо. Всичко се разбърква добре.

Вариант 2

Необходими артикули: 500 г пилешко обезкостено месо от бутчета, 1 зеленчуков бульон, 20 г масло, 4 с. л брашно, 3 жълтъка, 1 скилидка чесън, няколко зрънца черен пипер, сол и лимонен сок на усет.

 Фрикасе

Начин на подготвяне: Пилешкото месо се поставя да ври и откакто се отстрани пяната, към водата му се прибавя бульонът и зрънцата черен пипер. Когато е готово, се изважда и се нарязва на порции, които се запържват в малко масло и се подреждат в паница. Брашното се запържва дружно с 4 с. л. масло и към него се прибавя на порции бульонът, в който се е варило пилешкото месо.

Добавя се и счуканата скилидка чесън. Използва се толкоз количество бульон, колкото желаеме да е гъст сосът. След като поври към 10 минути, сосът се смъква от котлона и се застройва с жълтъците, прибавя се малко лимонен сок и сол на усет и с готовият сос се залива пилешкото месо. Ако желаете, можете за декорация да сложите няколко нарязани на колелца моркова от туршия.

Вариант 3

Необходими артикули: 500 г пилешко обезкостено месо от бутчета, 20 г масло, 4 с. л. брашно, 2 жълтъка, сол на усет, няколко стръка ситно нарязан магданоз

Начин на подготвяне: Пилешкото месо се сварява в подсолена вода и откакто е готово, се нарязва на порции и се подрежда в купата, в която ще го сервирате. Брашното се запържва дружно с маслото и се разрежда с бульона, в който се е варило пилешкото месо. Оставя се да ври към 10 мин. и най-после се застройва с жълтъците. Добавя се сол на усет и със соса се залива месото и се поръсва с магданоза.

Не пропускайте да опитате рецептата за Класическо пиле-фрикасе, Фрикасе с гъби, Вкусно пиле фрикасе, Пиле фрикасе по тракийски, Телешко фрикасе, Пиле фрикасе с гъби, Лесно пиле фрикасе.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР