Френското студио Vincent Callebaut Architectures представи своята визия за това

...
Френското студио Vincent Callebaut Architectures представи своята визия за това
Коментари Харесай

Новата визия на Нотр Дам

Френското студио Vincent Callebaut Architectures показа своята визия за това по какъв начин може да бъде реставрирана катедралата Нотр Дам де Пари. Акцентът е нов стъклен покрив. Архитектите са кръстили плана Palingenesis. Визията доста припомня на тази на катедралата „ Свети Патрик” в Ню Йорк.

Palingenesis предлага изцяло нова визия на покрива и създаване на нов шпил и дървена рамка от CLT греди, с ламели от въглеродни нишки. Посредством ексцентричната форма на стъкления покрив в катедралата ще влиза доста естествена светлина. Ще има нова съвременна вентилационна система и съвременна технология за преобразяване на слънчевата светлина в електричество.

„ Новата дървена рамка е покрита с триизмерна кристална стъклена обвивка, разграничена на фасетирани детайли с формата на елмаз. Тези кристали се състоят от органически деен пласт, формиран от въглерод, водород, азот и О2, който всмуква светлината и я трансформира в сила. Тази сила, съхранявана във водородни горивни кафези, ще бъде непосредствено преразпределена в цялата катедрала”, изясняват архитектите от Vincent Callebaut Architectures.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР