Френското правителство потвърди, че нова пратка с оръжие ще се

...
Френското правителство потвърди, че нова пратка с оръжие ще се
Коментари Харесай

Франция не спира да продава оръжия на Саудитска Арабия

Френското държавно управление удостовери, че нова пратка с оръжие ще се насочи към Саудитска Арабия, макар изказванията, че Рияд употребява оръжията във войната в Йемен.
Министърът на защитата Флоранс Парли съобщи пред малкия екран BFM, че оръжията ще бъдат натоварени на саудитски транспортен съд, който ще дойде в сряда във френското пристанище Хавър.
Тя отхвърли да разпознава типовете оръжия, само че повтори позицията на Франция, че те са били употребявани единствено за отбранителни цели от Саудитска Арабия, откогато стартира своята атака в Йемен през 2015 година
" Доколкото е известно на френското държавно управление, нямаме никакви доказателства, че жертвите в Йемен са резултат от потреблението на френски оръжия ", сподели Парли.
Върху държавното управление нараства натискът, откакто проверяващият новинарски уебсайт Disclose извади нескрито предишния месец класифицирана военна записка с детайлности за потреблението на френски танкове и артилерия във войната против бунтовниците хусити.
Оповестява се, че новата пратка включва осем инсталирани на камиони гаубици „ Сезар “, макар че държавен източник заяви на AФП тази седмица, че такива оръдия не са част от доставката.
Правозащитни организации упрекват Париж в съучастничество във войната против цивилното население в Йемен, в която към 10 000 души са били убити и милиони са изправени на ръба на гладна гибел.
Франция, която е на трето място по експорт на оръжие в света, гледа на Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства като на съществени клиенти и се съпротивлява на натиска да приключи продажбите на оръжие на страните от Персийския залив.
Тя прави това в контрастност с Германия, която през октомври анулира доставката на оръжие за Саудитска Арабия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР