Френско-палестинското семейство, което пътува с каруца за Палестина, е гост

...
Френско-палестинското семейство, което пътува с каруца за Палестина, е гост
Коментари Харесай

Семейство, което пътува с каруца за Палестина, гостува на община Ловеч

Френско-палестинското семейство, което пътува с каруца за Палестина, е посетител на Община Ловеч. Пътешествениците се срещнаха с кмета Корнелия Маринова, с ръководителя на Общинския съвет Петър Цолов, както и с гостуващия в града Адхам Зайналдин, краткотрайно ръководещ посолството на Палестина в Р България. От неделя пътешествениците са в Ловеч, а на следващия ден ще продължат към турската граница.

Ловеч е определен за престой, откакто пътешествениците са търсили маршрут по картата и са решили, че това е уместно за тях място. Приятно са сюрпризирани от хубавия и чист град, от посрещането и вниманието.

Грижи се поставят и за магарето Нина - да вземем за пример за копитата му се погрижиха  експерти от локалния зоопарк.

Срещата в Ловеч провокира оневинен интерес измежду публицисти, както и измежду жители и туристи. Необикновената панорама на каруцата, снабдена със слънчеви панели и други екстри, притегля погледите. На паркинга пред Художествената изложба „ Проф. Теофан Сокеров “ каруцата бе украсена с българския байрак.  Гостите получиха от кмета на Ловеч подаръци  - лакомства, облекла с български шевици и рекламни материали.

По-рано денем се организира неофициална среща сред кметът Корнелия Маринова и  Адхам Зайналдин, краткотрайно ръководещ посолството на Палестина в Р България.

От посолството разпространиха  информация за  Юсуф Наджмеддин  (40 г.). Той е палестинец, роден в Йерихон. Запознава се с бъдещата си брачна половинка, французойката Матилда, в Палестина. Женен е от 14 години, 13 от които живее във Франция и има френско поданство. Баща на 4 деца, които пътуват с тях.

Пътуването е почнало през август 2021 година от Франция, като задачата му е да дойде в Палестина по суша дружно с членовете на фамилията си и кучето си на каручка, теглена от магаре. Вече е прекосил Италия, Хърватска, Унгария, Румъния и преди 20 дни е дошъл в България. После ще продължи към Турция, Сирия и през Йордания до Палестина.

Замисълът на пътуването е да възкреси палестинското страдалчество – животът  на бежанците в заточение.  Това е противоположният път на завръщането в отечеството. Същевременно фамилията се среща от близко с разнообразни нации, през чиито страни минава. То демонстрира палестинската позиция за историята и затвърдява палестинското наличие.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР