Френският учен Жан-Мишел Кусто определи като критична ситуацията с държаните

...
Френският учен Жан-Мишел Кусто определи като критична ситуацията с държаните
Коментари Харесай

Жан-Мишел Кусто: Ситуацията с пленените косатки и белуги в Русия е критична

Френският академик Жан-Мишел Кусто дефинира като сериозна обстановката с държаните в плен косатки и белуги в Русия, като предложи да се работи по-бързо за решаването на ориста на животните, предaдоха ТАСС и Българска телеграфна агенция.

В Приморския край се оказаха в плен 11 незаконно уловени и готови за продажба в Китай косатки и 90 белуги.

Жан-Мишел Кусто, който е наследник на именития откривател Жак-Ив Кусто, се съгласи да окаже помощ на съветските управляващи по покана на губернатора на региона Приморие Олег Кожемяко. Французинът дойде в Приморския край, с цел да помогне при рехабилитацията на морските животни, преди да бъдат пуснати на независимост. Кожемяко означи, че съветските учени нямат на практика опит за връщането в естествената им среда на морски бозайници в такова огромно количество.

" Намираме се в обстановка, в която носим отговорност за тези животни. Трябва да създадем всичко по силите ни, с цел да могат те да бъдат пуснати в местата, в които са били уловени. Ако не действаме задоволително бързо, можем да им нанесем непоправими вреди на здравето ", предизвести Жан-Мишел Кусто. Той напомни, че неговият екип е имал опит с сходен проблем. " Ситуацията е сериозна и ние ще създадем всичко допустимо, с цел да помогнем ", добави френският откривател.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР