Френският телекомуникационен оператор Оранж (Orange) - бившият Франс телеком (France

...
Френският телекомуникационен оператор Оранж (Orange) - бившият Франс телеком (France
Коментари Харесай

Франция слага край на стационарните телефони

Френският телекомуникационен оператор Оранж (Orange) - някогашният Франс телеком (France Telecom) - ще престане да предлага абонаменти за стационарни телефони от 15 ноември 2018 година, 139 години след основаването на първата телефонна мрежа в Париж, оповестява в електронното си издание в. " Паризиен ", представено от Българска телеграфна агенция.

Така след няколко години ще бъде нужна специфична кутия, с цел да могат да се вършат позвънявания от фикс телефон - домакински или в фирмите.

Прекъсването на комутаторната телефонна мрежа обаче няма да се извърши внезапно през есента, а ще се прави последователно, в разстояние на няколко години. Първият стадий планува след три месеца новите клиенти на Оранж или тези, които сменят адреса си, към този момент да не могат да употребяват класическа закрепена телефонна линия, като ще им бъде препоръчана услуга с " бокс " (кутия). Едва през 2023 година операторът ще стартира последователно да прекъсва телефонна мрежа в обособени общини. " Ще има улеснени процедури за възрастните хора ", увери пресслужбата на Оранж.

С повсеместната поява на смарт телефоните, французите все по-масово се отхвърлят от стационарните телефони. От 2012 година до през днешния ден използването им е намаляла на половина.

Компаниите също ще би трябвало да извърнат страницата на стационарните телефони и факсовете. В момента 70 % от тях употребяват такива. Така че вложенията за експертите ще бъдат основни, а може да настъпи и дефицит на ново съоръжение, в случай че всички по едно и също време стартират да минават към новата система. Предимство ще имат огромните компании, които поръчват по-големи съоръжения, за сметка на дребните и междинни предприятия (МСП).
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР