Френският шампион Пари Сен Жермен направи голяма крачка към 11-ата

...
Френският шампион Пари Сен Жермен направи голяма крачка към 11-ата
Коментари Харесай

ПСЖ държи титлата в ръцете си след шампионски успех над Ланс

Френският първенец Пари Сен Жермен направи огромна крачка към 11-ата си купа в Лига 1, откакто надви над прекия си преследвач Ланс с на своя „ Парк де Пренс “ в конфликт от 31-ия кръг на шампионата.

Всичко започва с директния червен картон на Салис Абдул Самед в 19-ата, който бе изпъден за жестоко нарушаване против Ашраф Хакими. До края на полувремето парижани взеха цялостен надзор над събитията и означиха три попадения посредством Килиан Мбапе в 31-ата, Витиня в 37-ата и на Лионел Меси след чудесна асистенция на капитана на Франция в 40-ата минута.

През втората част домакините понижиха оборотите, което разреши на Ланс да се върне в дуела след тъкмо час игра, когато Пжемислав Франковски бе прецизен от дузпа. До края гостите, въпреки да бяха с човек по-малко, не се предадоха и сътвориха няколко положителни обстановки, само че с отлични намеси се регистрира и вратарят Джанлуиджи Донарума.

По този метод ПСЖ остава водач и към този момент има 73 точки, с девет повече от Ланс, като значително към този момент държи купата в Лига 1 в ръцете си. За парижани следва посещение на Анже, до момента в който Ланс ще одобри Монако.  

/ /

 

Гостите от Ланс стартираха нападателно и тъкмо с приключването на втората минута сътвориха чисто голово състояние. Те извършиха ъглов удар, топката бе изчистена, само че се върна назад в Анджело Фюлжини, който центрира на първа греда, където Салис Абдул Самед засече с глава, само че Джанлуиджи Донарума избави.  

Ланс натисна противника си в първите десетина минути, като извърши цели три корнера, само че нови рискове за Донарума нямаше.

ПСЖ се посъбуди в 13-ата минута, когато Килиан Мбапе проби чудесно отляво, влезе в наказателното поле и откри чудесно нахлуващия Лионел Меси, който опита с едно допиране с левия крайник технично да прати топката във вратата, само че Факундо Медина бе заел прелестна позиция и го блокира.

Доброто начало за гостите беше помрачено с изгонването на Салис Абдул Самед в 19-ата минута, който влезе извънредно жестоко в десния крайник на Ашраф Хакими и напълно справедливо получи пряк червен картон.

В 27-ата минута домакините бяха покрай откриването на резултата, когато Нуно Мендеш направи двойно с Лео Меси, а по-късно португалецът направи приказен рейд, като мина през цялата отбраната на гостите и от дъгата пред наказателното поле шутира, само че около лявата греда на Брис Самба.

Две минути по-късно обаче Ланс отговори. Тогава Люис Опенда беше изведен зад отбраната на парижани с дълъг пас отляво, влезе в наказателното поле, като единствено капитанът Маркиньос беше против него и стреля сред краката му, само че Донарума избави. Впоследствие обаче беше вдигнат байрак за засада.

В 31-ата минута обаче ПСЖ удари. Меси направи двойно с Данило Перейра, след което аржентинецът откри с едно допиране откри Мбапе. Французинът отигра технично за Витиня, пред наказателното поле, който пък след това му я върна и обръщайки се с десния крайник нападателят откри долния ляв ъгъл на Самба – 1:0, като топката се чукна в гредата и влезе.

139th goal in for ✨❤️
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР