Френският съд оневини Еър Франс и Еърбъс за най-тежката самолетна

...
Френският съд оневини Еър Франс и Еърбъс за най-тежката самолетна
Коментари Харесай

Оневиниха Еър Франс и Еърбъс за катастрофата, в която загинаха 228 души

Френският съд оневини " Еър Франс " и " Еърбъс " за най-тежката самолетна злополука в историята на Франция. На 1-ви юни 2009-а аероплан на френската самолетна компания от Рио де Жанейро до Париж се разруши в Атлантическия океан. Загинаха всички 228 души на борда.

В продължение на две години подводници издирваха черните кутии на самолета. Разследващите откриха, че е имало забавена реакция от страна на водачите. Процесът обаче насочи вниманието и към обстоятелството, че преди случая превозвачът и производителят на самолета са обсъждали зачестили проблеми на машината, свързани със скоростта на този вид летателни апарати.

" Вярвахме в правораздаването до последно. До момента, в който влязохме в правосъдната зала през днешния ден, всички към момента вярвахме. Но, за жалост, си тръгваме с празни ръце, тъй като нашите починали близки няма да се върнат. Днес те умряха за повторно, разбирате ли? Тъжна съм, гади ми се, отвратена съм ", съобщи Клер Дурусе, вуйна на починали в самолетната злополука.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР