Френският президент каза днес, че страната му ще сложи край

...
Френският президент каза днес, че страната му ще сложи край
Коментари Харесай

Еманюел Макрон: Франция няма да има постоянни военни бази в Африка

Френският президент сподели през днешния ден, че страната му ще постави завършек на практиката да има непрекъснати военни бази в Африка, съобщи Ройтерс.

 

Агенцията отбелязва, че Макрон е оповестил това по време на конференция броени дни преди да потегли на обиколка в няколко африкански страни.

Франция няма да затвори базите си, само че те ще бъдат " африканизирани " и ще служат за тренировки. Освен това Франция ще стопанисва тези бази взаимно със съответните страни, изясни Макрон.

" Базите в настоящия си тип са завещание от предишното ", сподели френският президент, който в сряда отпътува на обиколка в Габон, Ангола, Демократична република Конго (преди Заир) и Република Конго.

Той добави, че ще има обилни съкращения във френския боен личен състав, само че повишение на напъните за даване на образование и военно съоръжение.

Няма да разреша Франция да се трансформира в " идеалната изкупителна жертва " в Африка, даде да се разбере Макрон.

Някои африкански страни подлагат на критика по-конкретно Франция, че не е съумяла да се оправи с ислямистките бунтовници в района Сахел, отбелязва Ройтерс.

Макрон съобщи, че отхвърля да бъде замесен в излязлото от мода съревнование сред международните сили за надзор над Африка.

Той дефинира съветската частна военна компания " Вагнер " като " застраховка живот на провалените режими в Африка ".

Африканските страни в последна сметка ще спрат да се обръщат за помощ към " Вагнер ", откакто осъзнаят, че тя носи със себе си единствено злощастие, предвижда Макрон.

Той сподели още, че ще продължи да работи за подсилване на връзките на Франция както с Алжир, по този начин и с Мароко, оттатък актуалната дискусия с тези страни, съобщи Франс прес.

" Ще продължим напред, интервалът не е най-хубавият, само че това няма да ме спре ", съобщи френският президент. Той разкритикува тези, които " се пробват да акцентират компликациите ", а що се отнася съответно до Алжир, сподели, че Франция има интерес от това, което ще докара до помиряване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР