Френският президент Еманюел Макрон заяви днес, че с неговия екип

...
Френският президент Еманюел Макрон заяви днес, че с неговия екип
Коментари Харесай

Макрон и Шолц обсъдиха реформата на пазара на електроенергия в ЕС

Френският президент Еманюел Макрон съобщи през днешния ден, че с неговия екип са провели " доста окуражаващи " диалози с държавното управление на Германия по отношение на промяната на пазара на електрическа енергия в Европейския съюз, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

" Проведохме задълбочени и доста окуражаващи полемики и се договорихме нашите екипи и министри да работят дружно, с цел да подсигуряваме, че ще успеем да реализираме нужното съглашение до края на месеца ". Това съобщи Макрон на взаимна конференция с канцлера на Германия Олаф Шолц, откакто двамата водачи се срещнаха в немския пристанищен град Хамбург.

Изявлението на френския президент идва на фона на несъгласията сред Франция и Германия по отношение на регламентирането на потреблението на нуклеарната сила в Евросъюза, показва Ройтерс. 

Макрон съобщи, че енергийният микс на Франция и този на Германия се разграничават, само че могат да се допълват взаимно. 

Франция разчита най-вече на нуклеарната сила, а Германия употребява повече природен газ и въглища, само че влага обилни средства във възобновими източници на сила. 

Двете страни желаят да реализират договореност, въз основа на което да бъде направено рамково съглашение за целия Европейски Съюз, с което да бъде обезпечен трансграничният продан на електрическа енергия и увеличението на междусистемните връзки.

Олаф Шолц съобщи, че са постигнали " единодушие по доста въпроси ".

" Например, че желаеме да създадем всичко допустимо, с цел да подсигуряваме, че Европа ще има въглеродно неутрална стопанска система доникъде на века. Подходите ни за реализиране на тази цел са разнообразни, само че се съчетават добре ", съобщи немският канцлер. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР