Френският президент Еманюел Макрон защити институционните и социалните си реформи

...
Френският президент Еманюел Макрон защити институционните и социалните си реформи
Коментари Харесай

Макрон обяви пред депутатите скорошен план за намаляване на държавните разходи

Френският президент Еманюел Макрон отбрани институционните и обществените си промени на тържествено съвещание във Версайския замък пред двете камари на френския парламент. Изказването на Макрон среща упреци и даже протест от част от парламентаристите. Президентът постоянно е упрекван за липса на обществена политика и през последния месец рейтингът му внезапно се е сринал.

Нищо не съм не запомнил, съобщи френският президент Макрон във втората в мандата си тирада пред събраните дружно депутати и сенатори, на които той даде обещание да построи основите на обществената страна на XXI век. Президентът разгласи конституционна промяна, която отсега нататък да му разрешава да дава отговор на въпросите на депутатите и да реформира и демократизира френския парламент. " Наясно съм с несъответствието сред мащаба на промените и усещанията от резултата ", съобщи още той, защитавайки своята икономическа линия в интерес на предприятията и вложенията и на национален капитализъм. Президентът оправда и промените си в просветителната политика и даде обещание да се бори за заличаването на обществените неравенства още в учебните заведения. Той заяви и за идната промяна на общественото обезпечаване. Макрон удостовери концепцията си за основаване на обща военна работа след допитване до младежта. " Призовавам ви към нов вид национализъм ", съобщи за край Макрон.

Речта на президента провокира неодобрение измежду опозицията, само че и измежду личната му партия поради изхарчените средства и монархическия жанр на ръководство съгласно някои. Крайната левица и част от републиканците не участваха на речта.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР