Френският президент Еманюел Макрон в телефонен разговор с и.д. премиер

...
Френският президент Еманюел Макрон в телефонен разговор с и.д. премиер
Коментари Харесай

Макрон зове за незабавно изтегляне на азербайджанските войски

Френският президент Еманюел Макрон в телефонен диалог с и.д. министър председател на Армения Никол Пашинян съобщи нуждата от неотложно евакуиране на азербайджанските войски от територията на Армения, се споделя в известието на Елисейския замък, съобщи организация БГНЕС.

" Президентът на Републиката напомни уговорката на Франция към запазването на териториалната целокупност на Армения и акцентира нуждата от незабавното евакуиране на азербайджански войски от територията на Армения ", се споделя в официално съобщение на Елисейския замък. Франция разчита на разрешаване на обстановката на границата, с цел да се възвърне стабилността и сигурността в този район посредством Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

По-рано арменското министерство на защитата заяви, че в сряда азербайджанските въоръжени сили са се пробвали да извършат атака " за изясняване на границите " в един от граничните региони на региона Сюник на Армения. В същото време от ведомството не прецизираха каква съответна работа е осъществена от азербайджанските военни. Ситуацията на границата беше разисквана от арменските и съветските външни министри Ара Айвазян и Сергей Лавров. В четвъртък арменското министерство на защитата заяви, че азербайджанските въоръжени сили се пробват да реалокират своите постове в регионите на градовете Варденис и Сисиан в Южна Армения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР