Френският президент Еманюел Макрон смята, че отваряне на храмове и

...
Френският президент Еманюел Макрон смята, че отваряне на храмове и
Коментари Харесай

Макрон не бърза да отваря църквите - дали е защото във Франция заразата тръгна от там?

Френският президент Еманюел Макрон счита, че отваряне на храмове и църкви в страната може да се случи не по-рано от средата на юни, предадоха Агенция Франс Прес и ТАСС.
Храмовете във Франция няма да могат да възобновят работата си след премахването на карантинния режим в страната на 11 май и явно ще могат да го създадат едвам от средата на юни. Това сподели френският президент Еманюел Макрон по време на телеконференция с представители на вероизповеданията в страната. Представители на вероизповеданията, както и хора от вътрешния кръг на Макрон, описаха пред Агенция Франс Прес детайлности от полемиката по казуса, съобщи БГНЕС.
" Няма да отваряме местата за поклонение на 11 май, с цел да не бъдем принудени да ги затваряме след две седмици ", цитира Макрон източник от Елисейския замък. Президентът е декларирал, че " няма да има огромни религиозни събития до края на лятото ".
Според Макрон, премахването на карантината е обвързвано с парадоксална обстановка – жителите ще получат независимост, само че в това време ще продължим да се опасяваме от вируса. Ето за какво е належащо да бъдем извънредно деликатни при планирането на това излизане от режима на самоизолация, акцентира френският водач.
Според един от участниците в разискването - Франсоа Клавероли, ръководител на протестантската федерация във Франция, " явно възобновяването на работата на религиозните центрове ще се случи не в близко бъдеще, а през юни и ще стане в сходство с откритите специфични санитарни правила ". Според него, детайлностите ще бъдат дадени в държавния проект, който скоро ще бъде оповестен обществено.
Припомняме, че хиляди случаи на COVID-19 във Франция бяха открити след няколкодневно събиране на евангелисти - за молебствия. Смята се, че груповите молебствия и пеене в затворено помещение са помогнали за всеобщата болест. Всъщност съгласно мнозина тъкмо този клъстър на заболели е разпалил болестта във Франция.
Още: " Все още - коронавирусът не има намерение да отстъпва "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР