Френският президент Еманюел Макрон ще приеме представители на венецуелската опозиция

...
Френският президент Еманюел Макрон ще приеме представители на венецуелската опозиция
Коментари Харесай

Венецуелската опозиция започна от Париж обиколка на европейските столици

Френският президент Еманюел Макрон ще одобри представители на венецуелската съпротива по-късно в понеделник, заяви Елисейският замък, представен от " Ройтерс ". Посещението на венецуелски представители в Париж бележи началото на " совалката " им из огромните европейски столици в търсене на поддръжка против режима на президента Николас Мадуро.

Президентът, който предходната седмица дефинира страната като " тирания ", ще се срещне с ръководителя на Конгреса Хулио Борхес и заместника му Фреди Гевера, който напоследък е представител на съперниците на Мадуро. Законодателният орган на процедура е изтласкан от политическата система на Венецуела от близо месец поради свиканото Учредително заседание за пренаписване на конституцията. След Париж те ще посетят Мадрид, Берлин и Лондон. Гевара разгласи в неделя, че обиколката ще цели " набиране на поддръжка " за " промяна на държавното управление ", както и " разискване на незабавен филантропичен канал за Венецуела ".

Ситуацията във Венецуела намира мощен отзив във Франция - предходната седмица Макрон дефинира страната като " тирания, която се пробва да оцелее на цената на невиждани филантропични последствия ". Същевременно режимът на Мадуро се употребява от поддръжката на други сили в страната като " Непокорна Франция " на спечелилия третия най-хубав резултат на президентския избор Жан-Люк Меланшон.

Задържаният Леополдо Лопес, който стана най-известният опозиционен водач при започване на митингите, ще бъде представляван от Гевара, защото управляващите са попречили и на брачната половинка му и деятел за човешките права Лилиан Тинтори да излети за Европа, разгласи самата Тинтори в " Туитър ". В петък управляващите оповестиха, че са разкрили в автомобила ѝ 200 милиона боливара (около 10 000 $ на черния пазар, необятно употребен от венецуелците).

В неделя венецуелските управляващи в това време са връчили протестни ноти на сътрудниците си в Германия, Испания, Италия и Обединеното кралство поради апела им към формален Каракас да позволи пътуването на Тинтори, заяви организация " Ефе ". Венецуела е поискала " почитание " от водачите в Германия и Франция към своите институции.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР