Френският президент Еманюел Макрон се отказа от плановете си да

...
Френският президент Еманюел Макрон се отказа от плановете си да
Коментари Харесай

Макрон се отказа да мести нюзрума на Елисейския дворец

Френският президент Еманюел Макрон се отхвърли от проектите си да реалокира залата за публицистите, отразяващи активността на президентство, отвън Елисейския замък, предадоха международните организации.

Първоначално Макрон планираше да ограничи достъпа на медиите до президентството, само че в този момент се отхвърля в опит да рестартира връзките си с публицистите, които не са доста гладки, отбелязва Франс прес. Новината заяви сътрудникът на Макрон Алексис Колер в писмо до асоциацията на публицистите, отразяващи работата на президентството.

Днес асоциацията разгласи, че Макрон се е вслушал в безпокойствата на публицистите, подбудени от проектите за преместването на залата за публицисти отвън Елисейския замък. Асошиейтед прес и други медии, измежду които френските издания " Монд " и " Либерасион ", стачкуваха против проекта на Макрон, изтъквайки, че по този начин ще се ограничи журналистическият достъп до държавните представители и опцията на публицистите да им задават въпроси. Прозорците на нюзрума във френското президентство гледат към двора му и публицистите имат опция да виждат посетителите на президента.

Асоциация, управлявана от журналистката от Ройтерс Елизабет Пино, приветства решението на президента. Нюзрумът ще остане в Елисейския замък. В него работят публицисти от новинарските организации, които обезпечават информации за други медийни организации. Освен това президентството ще открие още едно помещение отвън двореца за други публицисти. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР