Френският президент Еманюел Макрон призова иранския си колега Ебраим Раиси

...
Френският президент Еманюел Макрон призова иранския си колега Ебраим Раиси
Коментари Харесай

Макрон призова Иран незабавно да прекрати подкрепата си за Русия

Френският президент Еманюел Макрон прикани иранския си сътрудник Ебраим Раиси " неотложно да приключи " поддръжката на Техеран за съветското навлизане в Украйна, като доставя Москва с безпилотни самолети, оповестиха от Елисейския замък, съобщи Агенция Франс Прес.


В телефонен диалог Макрон акцентира сериозните " последствия за сигурността и филантропичните последствия " от доставките на ирански безпилотни летателни апарати " и прикани Техеран неотложно да приключи поддръжката, която оказва по този метод на нападателната война на Русия против Украйна ", се показва в известието.

Обаждането се състоя ден откакто представителят на Белия дом по въпросите на националната сигурност Джон Кърби съобщи, че Русия получава материали от Иран за създаване на фабрика за дронове на своя територия, която " може да бъде изцяло оперативна при започване на идната година ".

Белият дом разгласява сателитна фотография на местоположението на бъдещия цех в специфичната икономическа зона Алабуга, на към 900 км източно от Москва.

" Военното партньорство сред Русия и Иран наподобява се задълбочава ", съобщи Кърби в изказване, базирайки се на информация от американското разузнаване.

Съединените щати обявиха, че Русия е получила стотици ирански безпилотни летателни апарати, с цел да нападна Киев и да " тероризира " украинците - обвиняване, което Техеран отхвърля.

По данни на Съединени американски щати дроновете се създават в Иран, транспортират се през Каспийско море " и по-късно се употребяват оперативно от съветските сили против Украйна ", съобщи Кърби.

Белият дом съобщи, че ще разгласява нова държавна консултация, която да подкрепи бизнеса и държавните управления " да се уверят, че не способстват по нехайство за иранската стратегия за дронове ". /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР