Френският президент Еманюел Макрон призова Иран в четвъртък да се

...
Френският президент Еманюел Макрон призова Иран в четвъртък да се
Коментари Харесай

Макрон призовава Иран да уважи ядрената сделка и да се държи отговорно

Френският президент Еманюел Макрон прикани Иран в четвъртък да се " държи отговорно " и да бъде подготвен за взаимни отстъпки във връзка с договореностите по Съвместния изчерпателен проект за деяние (JCPOA), оповестява Times of Israel.

По време на взаимна конференция с израелския президент Рувен Ривлин , Макрон прикани Техеран да спре да утежнява и по този начин комплицираната обстановка във връзка с нуклеарната договорка и да " направи предстоящите жестове ".

Франция желае да съживи нуклеарните договаряния . Макрон също по този начин приканва за цялостни инспекции на иранските нуклеарни уреди и за обзор на иранската ракетна стратегия .

Иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф по-рано подлага на критика западните страни , потвърждавайки, че Техеран е единствената страна в договорката, която до момента е спазвала уговорките си по съглашението.

По-рано, Международната организация за атомна сила (МААЕ) разяснява в докла, че благодарение на усъвършенствани центрофуги IR-4 в своя под земята цех за обогатяване на гориво в Натанц.
 Иран пришпорва Съединени американски щати да анулират глобите
Иран пришпорва Съединени американски щати да анулират глобите

На 18 юни Иран ще организира президентски избори
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР