Френският президент Еманюел Макрон призова днес Европа да се стреми

...
Френският президент Еманюел Макрон призова днес Европа да се стреми
Коментари Харесай

Според Макрон Европа трябва да разговаря с Русия в интерес на сигурността

Френският президент Еманюел Макрон прикани през днешния ден Европа да се стреми към разговор с Русия, с цел да се увеличи сигурността на континента, а не да се разчита най-много на военния съюз НАТО, съобщи Асошиейтед прес.

На конференция в латвийската столица Рига Макрон сподели, че европейците би трябвало да са в положение да премислят връзките си с Русия, макар неотдавнашното напрежение след отравянето на съветския опозиционер Алексей Навални.

Нашата групова сигурност постанова това, и като се има поради географията, би трябвало да обсъждаме с Русия, акцентира Макрон.

По време на тридневното си посещаване в Литва и Латвия Макрон се опита да вдъхне убеденост, че задачата му е подсилване на отбранителните качества на Европа, в допълнение на тези на НАТО, а не замяната им.

Действията на Макрон към Русия провокираха угриженост у трите балтийски републики, чиито връзки с Москва остават ледени към този момент близо 30 години, откогато станаха самостоятелни след разпадането на Съюз на съветските социалистически републики през 1991 г.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР