Френският президент Еманюел Макрон пристигна днес в Киев във втората

...
Френският президент Еманюел Макрон пристигна днес в Киев във втората
Коментари Харесай

Макрон е в Киев. Твърди, че постигнал целта си в Москва - да няма още ескалация

Френският президент Еманюел Макрон дойде през днешния ден в Киев във втората спирка от дипломатическа совалка, целяща да откри кротичък излаз от рецесията сред Русия и Запада във връзка на Украйна, съобщи Асошиейтед прес.

Макрон беседва с украинския си сътрудник Володимир Зеленски след петчасова полемика с съветския президент Владимир Путин в Москва нощес, която не създаде забележими резултати.

Но тази заран френският държавен глава съобщи пред френския информационнен ефирен канал Бе Еф Ем, че е постигнал задачата на визитата си - както той я формулира - да спре по-нататъшно повишаване на напрежението и да сложи началото на разговор за политически излаз от рецесията.

" За мене ставаше дума да препречвам играта за ескалация и да открия нови вероятности. Тази цел е реализирана ", сподели Макрон, цтиран от Бе Еф Ем. " Постигнах това да няма утежняване и ескалация ".

На взаимна конференция с Макрон нощес Путин повтори рецензиите си към Запада, че не зачита безпокойствата на Русия за нейната сигурност, свързани с разширението на НАТО. Той обаче сподели, че е подготвен да разиска някои хрумвания за решение, препоръчани от френския му сътрудник, за които сега било рано да се приказва.

По-късно върховен френски чиновник сподели пред медии, че Путин е заречен на Макрон към този момент да не подхваща нови маневри към Украйна. Кремъл незабавно отхвърли.

Според западнаи разследващи източници, представени през днешния ден от " Франкфуртер алгемайне цайтунг ", до две-три седмици Русия ще бъде струпала към Украйна задоволително сили и от трите рода войски, с цел да предприеме масирано навлизане.

Макрон сподели още пред Бе Еф Ем, че този път Путин му се видял по-малко подигравателен спрямо преди, че в диалога с него е имало осезаеми напрежения, че съветският президент е построил един съвем нов роман за последните години.

Макрон има по-малко от три месеца до президентските избори във Франция, където се чака да се бори за втори петгодишен мандат. Той още не е оповестил официално кандидатурата си, само че води в сондажите. Успех в договарянията за Украйна би циментирал възможностите му за победа, които към този момент са основни заради високите темпове на икономическо възобновяване във Франция.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР