Френският президент Еманюел Макрон посочи: Искам поражението на Русия в

...
Френският президент Еманюел Макрон посочи: Искам поражението на Русия в
Коментари Харесай

Макрон не желае Русия да бъде унижена - тя трябва да загуби войната, но не и да бъде ”смазана”

Френският президент Еманюел Макрон уточни: " Искам провалянето на Русия в Украйна и желая Украйна да може да пази своята позиция, само че съм уверен, че най-после това няма да завърши по боен път. " Макрон се разграничи като добави: " Не мисля, както някои мислят, че Русия би трябвало да бъде разгромена изцяло, че Русия би трябвало да бъде атакувана на нейна територия. Тези наблюдаващи желаят на първо място да смажат Русия. Това не е била в никакъв случай позицията на Франция и в никакъв случай няма да бъде. "

 

В случая френският президент засяга тези, които, по-специално в Източна Европа, желаят да се стигне до дъно и които предишния май подлагаха на критика неговите думи, че Русия не би трябвало да бъде унижавана. Макрон желае да насърчи намирането на излаз на украинския спор, който да бъде контрактуван посредством договаряния: " Това, което ние би трябвало да създадем през днешния ден, е Украйна да извърши военна атака, която да наруши съветския фронт, с цел да се провокира връщането към договарянията. "

 

Според Макрон: " нито една от двете страни не може да завоюва изцяло. Нито Украйна, нито Русия, тъй като резултатът на мобилизацията не е толкоз огромен, колкото бе планувано и самата тя си има ограничавания на потенциала ".

 

В навечерието на съветската инвазия в Украйна Макрон отиде в Кремъл при Путин в опит да го разубеди да не атакува прилежащата страна. След началото на войната френският президент продължи да поддържа контакт със своя съветски сътрудник, поради което си навлече рецензии, изключително от страна на Киев, че не осъжда задоволително строго съветската експанзия в Украйна. В последно време обаче Макрон втвърди позицията си към Русия, а Франция достави оръжия на Украйна.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР