Френският президент Еманюел Макрон обяви официално програмата си за втория

...
Френският президент Еманюел Макрон обяви официално програмата си за втория
Коментари Харесай

Макрон обяви официално програмата си за втория президентски мандат

Френският президент Еманюел Макрон разгласи публично програмата си за втория президентски мандат, за който е претендент. Засега той води безапелационно в изследванията за вота на французите, които са разочаровани от кандидат-президентската акция.

Народен суверенитет, религия в напредъка и хуманизъм - това са трите опорни точки, върху които Еманюел Макрон разгърна програмата си за втори президентски мандат, подхранена по думите му от претърпените рецесии: пандемия, тероризъм и война.

Президентът даде обещание да работи за независимостта на Франция в енергетиката, производството и информацията. Той удостовери към този момент оповестения проект за по едно и също време развиване на възобновимите енергийни източници и на атомната сила.

В рамките на пенсионната промяна, отсрочена до момента поради пандемията, Макрон предлага увеличение на пенсионната възраст до 65 години. Той планува увеличение на наградите за покупателна дарба, нови промени на пазара на труда и стягане на изискванията за помощи за безработни с условие за най-малко часова трудова активност. унищожаване на таксата за телевизия.

Той дава обещание повече приходи за учители и здравни служащи.

Три седмици преди изборите Макрон се обрисува любимец в акцията, засенчена от войната в Украйна, само че и в изискванията на обществено напрежение, което и през днешния ден се показва в стачка и демонстрации из страната.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР