Френският президент Еманюел Макрон обеща във вторник да не оставя

...
Френският президент Еманюел Макрон обеща във вторник да не оставя
Коментари Харесай

Макрон: Франция застава рамо до рамо с Израел

Френският президент Еманюел Макрон даде обещание във вторник да не оставя Израел изолиран в борбата му против ислямистки екстремисти, само че предизвести за рисковете от районен спор при идването си в Израел, предава Ройтерс.

След среща със фамилиите на починали френски жители на летището в Тел Авив, Макрон сподели на президента Исак Херцог в Йерусалим, че Франция стои " един до друг " с Израел и че първата цел би трябвало да бъде освобождението на заложниците в Газа .

" Искам да сте сигурни, че не сте оставени сами в тази война против тероризма ", сподели Макрон. " Наш дълг е да се борим против тероризма, без никакво комплициране, само че и без разширение на този спор. "

Освен че показва взаимност с Израел, Макрон желае да направи " оферти, които са допустимо най-работещи ", с цел да се предотврати ескалация, да се освободят заложници и да се подсигурява сигурността на Израел, както и да се работи за решение с две страни , споделиха съветници на президента. Той ще упорства за филантропично помирение, прибавиха те.

Посещението на Макрон идва, откакто, с цел да реализиран единодушие по отношение на апела за " филантропична пауза " във войната сред Израел и палестинската въоръжена формация " Хамас ", което да даде опция на доста повече помощ да доближи до цивилните в линията Газа.

Макрон също би трябвало да се срещне с израелския министър председател Бенямин Нетаняху и водачите на центристката съпротива Бени Ганц и Яир Лапид, оповестиха от Елисейския дволец.

От офиса на Махмуд Абас оповестиха, че Макрон ще се срещне с палестинския водач в Рамала на Западния бряг.

Въпреки това способността на Макрон да въздейства на събитията в района наподобява лимитирана от това, което съгласно някои анализатори е прекосяване към по-произраелска и англо-американска линия, в контрастност с обичайно отличителния и по-проарабски френски голистки метод .

Решението на френското държавно управление да одобри, преди да бъде анулирано от съдилищата, е една от аргументите Макрон да загуби заем на доверие в арабския свят,

Тридесет френски жители бяха убити на 7 октомври , а девет към момента са в неопределеност. Един се появи във видео, оповестено от " Хамас ", само че ориста на другите остава незнайна.

Макрон се зарече, че Франция " няма да изостави нито едно от децата си " в Газа и изрази вяра, че посредничеството на Катар може да помогне за освобождението на заложници.

Посещението на Макрон също ще има необикновен отзив вкъщи, където огромните мюсюлмански и еврейски общности във Франция са разтревожени след, което френски публични лица свързват със събитията в Газа.
 Катар срещу двойните стандарти и не дава на Израел да убива палестинци
Катар срещу двойните стандарти и не дава на Израел да убива палестинци

Опасява се от рискова ескалация, заплашваща световната сигурност
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР