Френският президент Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21

...
Френският президент Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21
Коментари Харесай

Макрон обеща на Зеленски да работи за хуманитарен коридор от и към Мариупол

Френският президент Еманюел Макрон  Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 година в град Амиен. Той е най-младият президент на даде обещание да продължи да работи за основаването на резистентен филантропичен кулоар към и от Мариупол по време на  днешния си диалог с украинския президент Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога, заяви Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 3612
Зеленски е призовал Макрон да продължи дипломатическите старания, с цел да накара Русия да се съгласи с изискванията за евакуация и помощ, оповестяват от кабинета на Макрон. Това включва трайно преустановяване на огъня, оповестено задоволително рано, с цел да може да се провежда помощ.

Френският водач се пробва от една седмица да провежда помощ за Мариупол, към този момент без забележим триумф.

От кабинета на Макрон обявиха, че Франция работи, с цел да подсигурява, че хората, които бягат от Мариупол, могат да отидат " в посоката, която са избрали ", и че Франция е разполагаем да помогне на цивилни жители, разселени от войната, да се открият на други места в Украйна.

Зеленски написа в Туитър след диалога: " Говорих за противопоставяне на съветската експанзия. Обсъдихме преговорния развой - хода и вероятностите, смисъла на гаранциите за сигурност. Инициативата на (Франция) за филантропични коридори от Мариупол би трябвало да бъде осъществена! ".

Продовжив перемовини з Президентом. Розповів про протидію російській агресії. Обговорили переговорний развой – перебіг і вероятности, важливість безпекових гарантій. Ініціатива щодо гуманітарних коридорів із Маріуполя має бути реалізована!
— Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa)
Днес френският президент одобри също и кмета на украинския град Мелитопол - Иван Фьодоров, който преди време беше арестуван за малко от съветските сили, съобщи Франс прес. Срещата се състоя преди Макрон да приказва по телефона със Зеленски.

" Щастлив съм да Ви видя тук, свободен, и не ми се мисли какво сте претърпели, ние всички бяхме потресени, когато ви отвлякоха ", сподели Макрон на Фьодоров.

Той увери, че Франция ще продължи с напъните на страната на украинците.

След отвличането на Фьодоров на 11 март Зеленски се обади на Макрон и на немския канцлер Олаф Шолц да помогне за неговото освобождение. Фьодоров беше освободен след няколко дни.

На 21 март Татяна Москалкова, отговаряща за въпросите на човешките права към Кремъл, загатна за негова замяна против девет съветски пандизчии.

" Руските военни ме отвлякоха, с цел да покажат на моите сътрудници това, което те могат да вършат с тези, които отхвърлят да сътрудничат с Русия ", съобщи през днешния ден Фьодоров пред френската телевизия Бе Еф Ем Те Ве. Той описа, че е чул крясъци в килиите до неговата, когато е бил в плен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР