Френският президент Еманюел Макрон е провел нов телефонен разговор с

...
Френският президент Еманюел Макрон е провел нов телефонен разговор с
Коментари Харесай

Макрон поднови разговорите с Путин, след като Кремъл заплаши да забрани износа към Запада

Френският президент Еманюел Макрон е провел нов телефонен диалог с Владимир Путин, оповестява BFMTV. 

Двамата са разговаряли в продължение на 2 часа и 10 минути, като към този момент няма повече детайлности за резултата от позвъняването. 

Това е първият телефонен диалог сред Макрон и Путин от 29 март до момента и е първият им диалог след двата тура на президентските избори във Франция. 

Новината пристигна малко откакто Кремъл разгласи, че Путин постанова ответни стопански наказания против " неприятелските дейности от избрани непознати страни и интернационалните организации ". 

Указът не показва кои са съответните страни, които ще бъдат наранени от глобите - този лист ще бъде разгласен до 10 дни. 

С него се вкарва възбрана за експорт на продукция и първични материали от Русия към съответните " вражески страни ". Забранява се и сключването на покупко-продажби с компании, лица или организации под контрола на обекти от листата на глобите.

Президентът на Франция беше неодобрен обществено от полския министър председател поради това, че води ялов разговор с " нарушител " като Путин. 

" С нарушители не може да се договаря. С нарушителите би трябвало да се борим. Никой не е преговарял с Хитлер. Щяхте ли да преговаряте с Хитлер, със Сталин, с Пол Пот ", разяснява при започване на април полският министър-председател, с което си навлече гневна реакция от страна на Елисейския замък. 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР