Френският президент Еманюел Макрон бе подложен на публични критики на

...
Френският президент Еманюел Макрон бе подложен на публични критики на
Коментари Харесай

Вашингтон пост: Лъснаха тесните връзки на Еманюел Макрон с компанията Юбър

Френският президент Еманюел Макрон бе подложен на обществени рецензии на парламентарен надзор през вчерашния ден, откакто бяха оповестени документи, в които са разказани тесните връзки сред него и компанията " Юбър " по времето, когато беше министър на стопанската система на Франция, написа вестник " Вашингтон пост ".

Левите и крайнодесните опозиционни партии във Франция, окуражени от положителното си показване на парламентарните избори, се възползваха от разкритията в неделя вечер и през вчерашния ден сутринта, като ги дефинираха като щръкнал " държавен скандал " и евентуално доказателство за сговор сред Макрон и компанията, отбелязва американското издание.

Макрон в никакъв случай не е крил, че е покровител на " Юбър ", акцентира " Вашингтон пост ". От вътрешна преписка на ръководителите на компанията от 2013 година до 2017 година обаче излиза наяве, че поддръжката му съществено е надхвърляла обществено оповестените равнища че от време на време е влизала в несъгласие с политиките на лявото държавно управление, в което той беше министър по това време, заключава американският ежедневник.

От Париж до Лондон и Брюксел прекалено много политици наподобява са били омаяни от чара на " Юбър ", написа английският в. " Гардиън ". Лесният достъп до хората, взимащи решения, без значение дали лице в лице, по е-поща или посредством текстово известие, явно е в основата на лобистката тактика на компанията за споделени транспорти, разяснява изданието. Нямаме обаче приемливо пояснение на въпроса за какво " Юбър " се радва на политически достъп и въздействие измежду толкоз доста политици, отбелязва " Гардиън ". За това най-вероятно е виновна вълната от възторг в политическите кръгове на Европейски Съюз във връзка с по този начин наречените " нововъведения " и огромните софтуерни колоси. Политиците преглеждат платформи като " Юбер ", " ЕърБиендБи " и други като титани на " растежа и нововъведенията " и им дават фаворизиран достъп, акцентира английският ежедневник.

" Гардиън " разяснява, че е време е да бъдат взети ограничения против този тип корпоративно завземане на държавните институции. Пълната бистрота на лобизма е причина, само че тя не е задоволителна сама по себе си, отбелязва изданието. Има потребност от строги правила за справяне с привилегирования достъп. Има потребност и от същински спор за въздействието, което корпорациите упражняват върху политическия дискурс. Без това няма никаква вяра за справяне с климатичните промени, рецесията с разноските за живот или несъразмерното въздействие на огромните софтуерни компании, твърди " Гардиън ".

При съветски удари в Източна Украйна през последните 24 часа починаха минимум осем души, а броят на починалите в жилищен комплекс, ударен от съветски ракети, също набъбна, написа в. " Ню Йорк таймс ", като се базира се на известия на украински представители. Това е смразяващо увещание за опустошенията, които Русия нанася на цивилното население, макар, че сега съветските военни краткотрайно са спрели своя прогрес, разяснява американското издание.

Докато съветската войска се прегрупира и презапасява, през последните дни нападенията ѝ против цивилен обекти и опитите ѝ да пречупи бойния дух на украинците зачестиха, написа всекидневникът. В доста градове в Източна Украйна градушка от видимо инцидентни съветски удари, нанесени от военни самолети, артилерия и ракети, убива, осакатява и ужасява жителите, разяснява " Ню Йорк таймс ".

Десетки хора са били ранени след удар на украинските войски в следения от руснаците град Нова Каховка в Херсонска област, написа английското издание " Телеграф ". То цитира украински публични представители, съгласно които техните сили са унищожили склад за муниции в града. По думите на Владимир Леонтиев, началник на военно-гражданската администрация на Каховски регион в Херсонска област, ранените са били откарани в болница, откакто нападението е провокирало детонация в хранилища с торове и е развалило други здания, написа изданието.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР