Френският премиер обяви международен конкурс за архитекти за възстановяване на

...
Френският премиер обяви международен конкурс за архитекти за възстановяване на
Коментари Харесай

Франция с международен конкурс за архитекти за кулата на Нотр Дам

Френският министър председател разгласи интернационален конкурс за архитекти за възобновяване на кулата на катедралата Нотр Дам . Едуар Филип приказва след особено съвещание на кабинета в сряда, извършено от френския президент Еманюел Макрон, с а кцент върху реконструкцията на катедралата .

Филип изясни, че задачата на съревнованието е " да се направи на Нотр Дам кула, приспособен към технологиите и провокациите на нашето време ".

Той сподели, че управляващите към момента нямат оценка за общите разноски за ремонтните действия . Макрон съобщи по-рано, че желае катедралата да бъде възобновена след пет години , а Филип добавя, че " това явно е голямо предизвикателство и историческа отговорност ".
 Пожарът в Обновена
Пожарът в " Нотр Дам " е изцяло сподавен, стартира следствие

Вече са събрани близо 400 милиона евро за възобновяване

Следователи дефинират късо съединяване като допустима причина за пожара, който избухна в катедралата " Нотр Дам ", оповестява " Паризиен ". " Вероятно е имало късо съединяване. Следователите повдигат въпроси по отношение на механизмите за покачване, употребявани при ремонтните действия ", оповестява източник от следствието.

По-рано, строителна компания Europe Echafaudage, която се занимава с реставрацията на катедралата, съобщи, че съблюдава всички условия и протоколи за сигурност .

Тридесет чиновници , работещи по реставрацията преди експлоадирането на пожара, са разпитани от прокурорите в Париж във вторник . Това са строителни служащи и чиновници по сигурността на " Нотр Дам ", оповестява прокуратурата в Париж.

Разпитите продължат и в сряда, " проверяващите не престават да търсят истината и да разпознават произхода и аргументите за пожара ", допълват управляващите. Опустошителният пожар избухна в " Нотр Дам " в понеделник вечерта, което докара до разпадането на капителите на катедралата и две трети от покрива й .

След трагичния случай, френските управляващи, предприемачи, публични организации и общества , които се борят за запазване на исторически монументи , незабавно започнаха да събират средства за възобновяване на емблематичната катедрала.
 Вече са събрани съвсем 1 милиарда $ за ремонта на
Вече са събрани съвсем 1 милиарда $ за ремонта на " Нотр Дам "

Приносът пристигна най-вече от локални и американски компании
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР