Френският премиер Едуар Филип заяви вчера на изслушване в парламента,

...
Френският премиер Едуар Филип заяви вчера на изслушване в парламента,
Коментари Харесай

Френският премиер е отворен за идеята за квоти за мигрантите

Френският министър председател Едуар Филип съобщи през вчерашния ден на чуване в Народното събрание, че не е срещу да бъдат въведени квоти за мигрантите. Това е част от старания на държавното управление му да успокои безпокойството на гласоподавателите за имиграцията, от което се възползват политическите му съперници от крайната десница, съобщи " Ройтерс ".

Филип изложи пред депутатите позицията на държавното управление си за имиграцията. Той съобщи, че е значимо да се работи хуманно към мигрантите. Но добави: " Въпросът не е табу. Не се опасявам да мисля за концепцията за квоти ".

Филип съобщи, че ще бъде изработен обзор на системата за даване на безвъзмездни медицински грижи на имигранти, които нямат формален статут във Франция - система, която съгласно критици е отворена за злоупотреби от противозаконните мигранти.

" Франция би трябвало да се погрижи за всички, които живеят на нейна територия. Но не би трябвало да бъде нито повече, нито по-малко атрактивна от съседите си ", сподели той.

За предходната година Франция е отчела 123 хиляди заявки за леговище или с 22% повече от предходната година.

Правителството, което е тясно обвързвано с президента центрист Еманюел Макрон, поддържа сложен баланс, тъй като е под напън и от последователите си, които са срещу всевъзможни ограничения, считани за отстъпки пред крайната десница.

Самото държавно управление на Макрон търси междинен път по въпроса за имиграцията, само че е подложено на рецензии и отляво, и отдясно.

Миналата седмица Марин Льо Пен, водачът на крайнодесния Национален общ брой, съобщи, че държавното управление подкопава националната сигурност с стартирането във Франция на хора с войнствени ислямистки пристрастености. " Всеки ден с безсмислената си имиграционна политика държавното управление ускорява още повече смъртна заплаха. Държавата отсъства, отсъства по фрапантен и престъпен метод ", сподели тя.

Във вчерашните диспути Жан-Люк Меланшон, водачът на лявата партия " Непокорна Франция ", направи следното изявление, ориентирано против държавното управление: " Пак желаете да извършите имигранта изкупителна жертва вместо финансиста, който граби благосъстоянието ни с машинация и укриване на налози ". /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР