Френският парламент прие закон, който до 2040 година ще забрани

...
Френският парламент прие закон, който до 2040 година ще забрани
Коментари Харесай

Франция спира пластмасовите опаковки при храните и унищожаването на текстил

Френският парламент одобри закон, който до 2040 година ще забрани на търговците на дребно да унищожават непродадени маркови облекла и използването на пластмасовите опаковки за еднократна приложимост, съобщи БГНЕС.
Законопроектът, признат от Сената, откакто предходната седмица беше утвърден от долната камара на френския парламент, не разрешава заведенията за хранене за бързо хранене да сервират храна, която не е за изнасяне от заведението в пластмасови опаковки след 2023 година.
Всички пластмасови опаковки за еднократна приложимост ще бъдат неразрешени изцяло след 17 години.
Законопроектът изисква основаването на " показател за ремонтируемост " за електронни артикули, което разрешава на бъдещите клиенти да се срещнат преди покупката какъв брой елементарно би било да се поправи обещано устройство и по какъв начин да се получат аварийни елементи.
Партията на френския президент Еманюел Макрон, която се пробва да ускори зелената си политика, показа закона като великански скок напред в борбата против икономическия модел " създава, употребява и изхвърля ".
Законът планува още няколко значими дейности:
- От 2022 година на супермаркетите и онлайн търговците на дребно се не разрешава да унищожават непродадени артикули, в това число облекла и почистващи артикули.
- На търговците и заведенията за хранене към този момент е неразрешено да унищожават непродадена храна - вместо това би трябвало да я подаряват.
- От 2023 година супермаркетите би трябвало да продават повече артикули без да ги опаковат.
- Въвежда се правилото " замърсителят заплаща " в строителния бранш, с цел да се ограничи броя на строителите, изхвърлящи нелегално строителни боклуци.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР