Френският парламент одобри най-новите мерки на правителството за справяне с

...
Френският парламент одобри най-новите мерки на правителството за справяне с
Коментари Харесай

Франция одобри по-строги КОВИД-мерки

Френският парламент утвърди най-новите ограничения на държавното управление за справяне с ковид. Здравният паспорт се трансформира в по-строг имунизационен пропуск, предадоха международните медии. Правилата бяха подкрепени от 214 членове на Народното събрание, 93 бяха срещу, а 27 се въздържаха. След това те ще бъдат отнесени към Сената, който ще ги прегледа преди по-нататъшното им утвърждение.

Съгласно законопроекта от лицата над 12-годишна възраст ще се изисква да потвърдят имунизационния си статус, с цел да получат достъп до заведения за хранене и питейни заведения, културни обекти или междуградски публичен превоз. Отрицателният тест за КОВИД-19 към този момент няма да е задоволителен, с изключение на за достъп до здравни заведения и услуги.

Президентът Еманюел Макрон съобщи, че желае да " вбеси " неимунизираните, като усложни живота им дотолкоз, че в последна сметка да си слагат имунизацията. Страната записва рекордните над 335 000 новозаразени и 246 смъртни случая в лечебните заведения за последните 24 часа.

В Италия вършат имунизациите наложителни за всички над 50 години. През последните седмици броят на болните нараства, а дневно се записват приблизително над 150 смъртни случая.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР