Френският министър-председател Едуар Филип съобщи, че 89 000 служители на

...
Френският министър-председател Едуар Филип съобщи, че 89 000 служители на
Коментари Харесай

Полицейски уикенд във Франция – изкарват по улиците 100 000 ченгета

Френският министър-председател Едуар Филип заяви, че 89 000 чиновници на силите за сигурност ще бъдат ситуирани в цялата страна в събота, за когато се чакат нови митинги, съобщи Ройтерс, представен от " Монитор ".

``
реклама

В столицата на Франция Париж ще има 8000 чиновници на силите за сигурност и бронирана техника.

" Изправени сме пред хора, които не идват да стачкуват, а да разрушават и желаеме да разполагаме със средства да не им дадем независимост на деяние ", сподели довечера Филип по телевизия Те Еф1.

По-рано се съобщаваше, че в събота във Франция ще бъдат ситуирани 65 000 чиновници на силите за сигурност.

Филип разгласи, че ще бъдат употребявани също десетина бронирани коли на жандармерията. Това ще се случи за пръв път от 2005 година, когато в парижки покрайнини избухнаха протести.

В четвъртък над 700 учащи се бяха арестувани от правоохранителните органи по време на следващия митинг против промяната на междинното обучение и по-конкретно - против разпоредбите на матурите в междинните учебни заведения.

Към митингите се причислиха и студентите. В Париж бяха блокирани два факултета на Сорбоната. Студентите желаят да се анулират по-високите такси за образование, в това число и регистрационната такса за чужденците за правото да получават обучение във френски университети.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР