Френският министър на земеделието Дидие Гийом заяви вчера, че заплахата

...
Френският министър на земеделието Дидие Гийом заяви вчера, че заплахата
Коментари Харесай

Френски министър нарече "идиотска" заплахата на Тръмп за мита върху френските вина

Френският министър на земеделието Дидие Гийом съобщи през вчерашния ден, че опасността на американския президент Доналд Тръмп против френското вино е " изцяло идиотска ", съобщи " Ройтерс ", представена от Българска телеграфна агенция.
.
Тръмп заплаши мината седмица с ответни ограничения след решението на Франция да таксува с налог огромните софтуерни компании, доста от които са с централи в Съединени американски щати. Той съобщи също по този начин, че американското вино е по-добро от френското.

Абсурдно е от позиция на воденето на политически и стопански спор, да заявите, че в случай че се обложат цифровите компании, ще отговорите с облагане на виното. Напълно идиотско е, сподели Гийом пред телевизия " Бе Еф Ем ".

Американското вино не е по-добро от френското, акцентира министърът.

В събота френският финансов министър Брюно Льо Мер съобщи, че Франция ще извърши желанието си да полза с налози приходите на огромните софтуерни компании и прикани Съединени американски щати да не вкарват комерсиалните мита в дебата за справедливото облагане на цифровите услуги. Той добави, че Франция се надява водачите от Г-7 да реализират кардинално съглашение за универсално данъчно облагане на цифровите услуги на идната среща на върха в Биариц.

По думите му Франция ще анулира националния си дигитален налог, в случай че бъде реализирано съглашение за повсеместен налог на ниво Организация за икономическо съдействие и развиване. Льо Мер акцентира, че френският налог върху колосите в цифровата сфера няма да визира единствено американски компании, а ще бъде натрапен и върху европейски и китайски компании.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР