Френският министър на здравеопазването Оливие Веран заяви, че коронавирусът отново

...
Френският министър на здравеопазването Оливие Веран заяви, че коронавирусът отново
Коментари Харесай

Коронавирусът настъпва във Франция, готвят нови мерки

Френският министър на опазването на здравето Оливие Веран съобщи, че коронавирусът още веднъж е доста деен в страната и държавното управление е поискало от локалните управляващи да предложат ограничения за надзор на разпространяването в Лион и Ница , които имат едни от най-високите равнища на заболеваемост, съобщи " Ройтерс`.

Властите в Марсилия на средиземноморското крайбрежие на Франция имат подготвеност да подхващат ограничения като затваряне на питейни заведения и възбрана за събиране, в случай че броят на пациентите в интензивно лекуване там непрестанно пораства.

Президентът Еманюел Макрон съобщи в сряда, че жителите би трябвало да се научат да живеят с вируса.
 Коронавирус: Франция изключи нова национална обсада
Коронавирус: Франция изключи нова национална обсада

Вместо това той разгласи няколко по-малко фрапантни ограничения

Здравните управляващи в сряда оповестиха за 9 784 нови случая.

Броят на хоспитализациите и пациентите в реанимация също стартира да се усилва през последните две седмици. Броят на пациентите на интензивно поделение в сряда се е повишил над 800 за първи път от средата на юни. Веран сподели, че до момента в който вирусът се популяризира интензивно измежду младежите, множеството хора в реанимацията са възрастни хора.

Франция усили тестванията за вирус до към милион теста седмично , откакто държавното управление през юли съобщи, че всеки може да се изследва без направление за сметка на публичното здравно обезпечаване.

Страната също по този начин е поръчала 5 милиона бързи теста, които ще бъдат оценени от здравните управляващи, сподели министърът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР