Френският министър на вътрешните работи Жералд Дарманен и кметицата на

...
Френският министър на вътрешните работи Жералд Дарманен и кметицата на
Коментари Харесай

Франция почете паметта на жертвите на джихадистките атаки срещу Шарли ебдо

Френският министър на вътрешните работи Жералд Дарманен и кметицата на Париж Ан Идалго уважиха тази заран паметта на жертвите на джихадистките набези против седмичника " Шарли ебдо " и магазина " Ипер кашер " в Париж, седем години след офанзивите, съобщи Франс прес.

Освен Дарманен и Идалго участваха председателката на районния съвет на Ил дьо Франс Валери Пекрес и шефът на полицията Дидие Лалман.

Първо на улица " Никола Апер " 10 (11-ти регион на Париж), пред някогашната постройка на сатиричния седмичник, където братята Саид и Шериф Куаши убиха 11 души на 7 януари 2015 година Сред жертвите са емблематични фигури на " Шарли ебдо ", като неговия шеф и живописен оформител Шарб, карикатуристите Кабу, Волински, Оноре, Тинюс и икономистът Бернар Мари.

След това възпоменанието се придвижи няколко метра по-нататък по бул. " Ришар-Леноар ", където лейтенантът от полицията Ахмед Мерабет беше погубен от братята Куаши, до момента в който се опитваше да ги спре при бягството им от мястото на престъплението.

И най-после на улица " Порт дьо Венсен " (20-ти регион на Париж), пред супермаркета за кашерна храна, станал обект на офанзива на 9 януари 2015 година, осъществена от различен джихадист, Амеди Кулибали, който умъртви трима клиенти и един чиновник от еврейски генезис.

В сходство с желанието на фамилиите на починалите, на трите места за възпоменание не бяха произнесени речи: след прочитане на имената на починалите, полагане на венци и минута безмълвие, в студеното парижко утро прозвуча " Марсилезата ".

" Нека в никакъв случай да не ги забравяме ", написа в Туитър Идалго.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР