Френският министър на икономиката и финансите Бруно льо Мер сравни

...
Френският министър на икономиката и финансите Бруно льо Мер сравни
Коментари Харесай

Френският икономически министър сравни енергийната криза с петролния шок от 1973 г.

Френският министър на стопанската система и финансите Бруно льо Мер съпостави енергийната рецесия в Европа с петролния потрес от 1973 година и съобщи, че се изискват изключителни ограничения за намаляване на последствията от нея. Това съобщи Politico.

" Днес всяка страна в Европа е изправена пред енергийна рецесия, която е най-сериозната от десетилетия насам ", съобщи льо Мер на телефонен брифинг за пресата. " Реакцията и отговорността на държавното управление е да работи, да вземе решение и да употребява всички лостове, с които разполага, с цел да притъпи този потрес, тъй като в противоположен случай обществените последствия за френските консуматори и икономическите последствия за бизнеса ще бъдат обилни ", добави той.

Думите му бяха последвани от пламенна отбрана от страна на Министерството на финансите на решението на френското държавно управление да принуди следената от страната енергийна компания EDF да продава повече нуклеарна електрическа енергия на конкурентни снабдители на закрепена ниска цена.

В сряда чиновниците на EDF оповестиха стачка, като в отворено писмо до льо Мер нарекоха мярката " недопустимо намаляване на EDF ".

Миналата седмица основният изпълнителен шеф на EDF Жан-Бернар Леви съобщи, че решението е " същински потрес " и че ще изтрие 8 милиарда евро от приходите на задлъжнялата компания през 2022 година

Комисията за енергийно контролиране във Франция ще подсигурява, че съперниците на EDF ще трансферират по-ниските цени на потребителите, вместо да прибират облагите, настояват управляващите, като прибавят, че мярката е съгласувана с Европейската комисия.
 Цената на газа в Европа надвиши убийствените 2 100 $
Цената на газа в Европа надвиши убийствените 2 100 $

След като " Газпром " понижи изпомпването на газ през газопровода Ямал - Европа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР