Френският милиардер и съпруг на холивудската звезда Салма Хайек -

...
Френският милиардер и съпруг на холивудската звезда Салма Хайек -
Коментари Харесай

Събират средства за Нотр Дам, съпругът на Салма Хайек дарява 100 млн. долара

Френският милиардер и брачен партньор на холивудската звезда Салма Хайек - Франсоа Анри Пино, разгласи, че той и фамилията му ще дарят 100 млн. евро за възобновяване на вредите по катедралата " Нотр Дам ", нанесени от големия пожар нощес.

Съобщението за великодушното подаяние идва броени часове след апела на френския президент Еманюел Макрон за събиране на средства за възобновяване на църквата. Днес ще бъде публично открита акция за дарения.

56-годишният Пино декларирал желанието си да помогне пред френско издание, осведоми Нова тв. Салма Хайек разгласява в профила си в Instagram фотография на горящата " Нотр Дам ", под която написа: " Подобно на доста други хора, и аз съм шокирана и изпитвам горест, гледайки по какъв начин хубостта на " Нотр Дам " се трансформира в пепел. Обичам те, Париж! ". 

Най-ценните артефакти, защитавани в катедралата „ Нотр Дам ”, са избавени от огъня. Короната от тръни и туниката на канонизирания за светец крал на Франция от 13-ти век Луи IX са на несъмнено място, разгласи шефът на „ Нотр Дам ” Патрик Шове. Според ръководителя на Събранието на епископите на Франция Ерик де Мулен-Бофор, възобновяване на вредите от пожара в световноизвестния готически храм „ ще отнеме години ”.

Пожарната работа разгласи, че към две трети от комплицираната, дървена структура на покрива на „ Нотр Дам ”, известна като „ Гората ”, се е срутила вследствие на огъня.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР