Френският крайнодесен кандидат-президент Ерик Земур беше признат днес за виновен

...
Френският крайнодесен кандидат-президент Ерик Земур беше признат днес за виновен
Коментари Харесай

Френски кандидат за президент олеква с над 10 000 евро

Френският крайнодесен кандидат-президент Ерик Земур беше приет през днешния ден за отговорен за разпалване на расова ненавист по отношение на негово изявление през 2020 година, съобщи АП.

Съд в Париж подреди Земур да заплати санкция от 10 000 евро и няколко хиляди евро обезщетение на организации, борещи се против расизма.

Процесът против него стартира през ноември по обвинявания в нанасяне на "публична засегнатост " "подстрекаване към ненавист или принуждение " против група хора поради тяхната етническа, национална, расова или религиозна принадлежност. Делото беше обвързвано с негово изявление за децата мигранти, които идват във Франция, без да са придружавани от родители или настойници. "Те са крадци, убийци, изнасилвачи. Ние би трябвало да ги отпратим. Тези хора ни костват пари ", съобщи той през септември 2020 година пред френска медия.

Земур, който и по-рано е бил признаван за отговорен за слово на ненавист, притегля последователи със своята антиислямска и антиимигрантска изразителност. Той е считан за един от главните противници на центристкия президент Еманюел Макрон на изборите през април. Макрон, който още не е удостоверил дали ще се кандидатира за втори мандат, е определян като любимец съгласно социологическите изследвания.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР