Френският бизнес в България изпитва липса на квалифицирана работна ръка.

...
Френският бизнес в България изпитва липса на квалифицирана работна ръка.
Коментари Харесай

Френски фирми в България си внасят работници от Франция

Френският бизнес в България изпитва липса на квалифицирана работна ръка. Това е главният проблем на компаниите съгласно анкета за бизнес средата в България на Френско-българската комерсиална и индустриална камара, извършена измежду 72 огромни, междинни и дребни френски компании, разрастващи активност у нас.

Проблемът с наемането на работна ръка, касае съвсем всички участници в изследването. Само една пета от фирмите, са декларирали, че нямат желание да наемат хора през актуалната година.

" Липсва работна ръка за интервенции на машини, липсват и фрагменти за приблизително мениджърско равнище, няма и профилирани фрагменти в инженерните области. Получи се по този начин, че България имаше доста инженери през 90-те години, за които нямаше компании, в този момент към този момент фирмите желаят да откриват в България развойна активност и е малко мъчно да намерят такива чиновници ", означиха от Камарата, като допълниха, че дефицит на чиновници няма в ІТ сферата, написа Money.bg.

За да подтиква бизнеса да развива активност в чужбина френската страна дава опция на френски компании, които желаят да развиват активност в България да наберат чиновници, които да заминат за страната ни. В България има 20 младежи по тази стратегия.

Това оказва помощ на дребните предприятия да имат чиновник, който да развиват бизнеса им в чужбина. Разходите за работодателя са по-ниски, защото страната поема работодателските разноски и това разрешава на младите експерти (до 28 години) да се развиват в чужбина.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР