Френският авиационен гигант Еърбъс“ разкри плановете си за нов голям

...
Френският авиационен гигант Еърбъс“ разкри плановете си за нов голям
Коментари Харесай

„Еърбъс“ строи в Китай сервизен център с размерите на 88 футболни игрища

Френският авиационен колос „ Еърбъс “ разкри проектите си за нов огромен сервизен център в Югозападен Китай, строителството на който към този момент е в ход покрай град Чънду, заяви Радио Китай. Очаква се той да е с размерите на 88 футболни стадиони и да обслужва редица от най-хубавите цивилен самолети в света.

Главният изпълнителен шеф на „ Еърбъс “ Гийом Фори бе в комерсиалната делегация, съпътстваща френския президент Еманюел Макрон по време на визитата му в Китай. В извънредно изявление пред Китайската медийна група Фори сподели, че строителството на центъра е част от по-широки капиталови проекти на Франция в Китай. След като бъде приключен той ще бъде с потенциал да обслужва над 100 търговски самолета когато и да е, в това число най-големия в света А380. Освен това ще се съобрази с задачите на Китай за реализиране на въглероден неутралитет до 2060 година

„ Заедно можем да свършим доста неща. Да живее френско-китайското другарство! “ Това написа френският президент Еманюел Макрон в профила си в обществените медии след риключилата аудиенция в Китай, оповестява радиото. Това беше третото посещаване на Макрон в Китай, откогато той стана френски президент, а няколкото срещи и диалози с китайския ръководител Си Дзинпин в Пекин и Гуанджоу сред 5 и 7 април ускориха разбирателството и взаимното доверие сред двамата водачи и дадоха ясна тенденция за бъдещото съдействие сред Франция и Китай на двустранно и интернационално равнище, оповестяват локалните медии. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР