Френските военни планират да участват с 15 000 войници, изтребители,

...
Френските военни планират да участват с 15 000 войници, изтребители,
Коментари Харесай

Десетки хиляди войници с изтребители, дронове и самолети AWACS ще охраняват Олимпиадата в Париж

Френските военни възнамеряват да вземат участие с 15 000 бойци, изтребители, разследващи дронове MQ-9 Reaper и разследващи самолети със системи AWACS в огромната интервенция по сигурността на Олимпийските игри в Париж следващата година, съобщи в четвъртък армейски военачалник, участващ в подготовката, предава Associated Press.

По-голямата част от военните сили - близо 10 000 бойци - ще бъдат ситуирани в региона на Париж, където ще бъдат съсредоточени множеството олимпийски събития, съобщи военачалник Кристоф Абад, военният губернатор на Париж, който служи като боен консултант на шефа на полицията на френската столица.

Военни сили също ще бъдат употребявани за игрите на разстояние до 15 000 в Таити, където военноморски кораби ще пазят мястото за олимпийски сърф.

В Париж краткотраен боен лагер за 5000 бойци ще бъде основан в парк в югоизточната част на столицата, поставяйки силите покрай олимпийските обекти в града, означи още Абад.

Операцията по сигурността на Олимпийските игри от 26 юли до 11 август и Параолимпийските игри, които следват, е невиждана по мащаб за Франция. Разполагат се и десетки хиляди служители на реда и частен охраняем личен състав. Ново законодателство също по този начин разреши краткотрайно потребление през идната година на камери, комбинирани със програмен продукт за изкуствен интелект за сканиране за проблеми със сигурността. Критиците се опасяват, че олимпийската сигурност ще подкопае трайно неприкосновеността на персоналния живот и гражданските свободи.

В небето френските военни също възнамеряват да разположат дронове за наблюдаване MQ-9 Reaper и самолети за наблюдаване на въздушното пространство AWACS, изтребители, самолети за зареждане с гориво във въздуха и хеликоптери, които могат да носят стрелци и съоръжение за деактивиране на дронове.

Военната мощ от 15 000 души в цялата страна ще включва 7 000 бойци, които към този момент са ситуирани в антитерористични патрули в транспортни центрове и други натоварени или чувствителни места, в това число места за поклонение, съобщи Абад. Военните също могат да бъдат призовани да дадат спомагателни войски, в случай че уредниците на Игрите в Париж се провалят в напъните си да наемат повече частен охраняем личен състав.

Подготовката на военните за олимпийски игри включва подготвителни извършения за рационализиране на готовността им за евентуални рецесии по време на игрите. Абад съобщи, че по време на военни игри този месец той и други чиновници са тествали качествата си за справяне с терористична опасност, самолетна злополука, нахлуване с дронове, тежка гореща вълна и химически разлив.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР