Френските власти въвеждат задължителни реваксинации на пожарникари и медицински персонал

...
Френските власти въвеждат задължителни реваксинации на пожарникари и медицински персонал
Коментари Харесай

Задължително реваксиниране за медици и пожарникари във Франция

Френските управляващи вкарват наложителни реваксинации на пожарникари и медицински личен състав от 30 януари, заяви министърът на обществените въпроси и опазването на здравето Оливие Веран.

" Ще засилим уговорката да имунизираме медицинския личен състав и пожарникарите с трета доза от 30 януари ", сподели Веран. Според него това е належащо, с цел да се избегне увеличение на броя на чиновниците от тези категории, които не могат да вървят на работа заради заразяване с COVID-19 и карантина след контакт със инфектирани.

Във Франция, в това число в региона на Париж, са открити няколко групи от заразяване с новия вариант Омикрон.

Страната ще анулира концертите и фойерверките в новогодишната нощ. В началото на януари държавното управление ще разиска законопроект, който планува подмяна на санитарните карти със документи за имунизация.

Наличието на подобен документ, публикуван единствено на имунизираните, ще е належащо за достъп до институции за отдих и просвета. Досега здравната карта се издаваше както след имунизация с утвърдени в Европейския съюз медикаменти, по този начин и въз основа на удостоверение за минало заболяване. Франция претърпява петата вълна на COVID-19.

Миналата сряда бяха разпознати към 63500 хиляди инфектирани. Такива индикатори не са регистрирани в страната от април. Властите са загрижени за бързото разпространяване на новия вариант на ковид Омикрон.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР